Home > sağlık > Gırç, gıcırt… 5. diş… güzel haberler üstüne güzel bir gün…

Gırç, gıcırt… 5. diş… güzel haberler üstüne güzel bir gün…

Salyalar çeneden damlıyor. El ağızdan çıkmıyor. Üst dişler biraz daha uzadı. Alt iki dişi ile üst iki dişini sürekli gırç gırç birbirlerine sürtüyor. Dikkatini dağıtıp, gıcırdatmasını kesmeye çalışıyorum. Zor oluyor. Gırç gırç sesinin beni deli etmesi kadar, dişlerinin sağlığı içinde endişe duyuyorum. O süt dişlerine 7 sene daha ihtiyacı var… babycenter.com‘a bakıyorum… Özetle stres olmanıza gerek yok diyor. Biraz rahatlıyorum. Yeni dişlerine alışmaya çalışması, diş çıkartıyor olması, gergin olması gibi sebepleri olabilirmiş. Büyük ihtimal ile bir süre sonra vazgeçecektir.

Mira’nın 7 aylıkken alttan patlayan ilk dişleri, bizi dişler tam vaktinde gelecek diye bir beklentiye sokmuştu. Ancak 11. ayını bitirirken üstten iki diş daha görebildik. Alttan iki, üstten iki derken… Dün alttan bir kesici diş daha patladı. Alttan bir diğer kesici de patladım patlayacam diye bembeyaz gözüküyor diş etinden. Merak ettim bu dişler hangi sıra ile çıkar diye… Normalde üstten çıkmasını beklemek gerekiyormuş. Bizim ki bir süre daha ters tavşan olarak dolaşacak anlaşılan.

Bu arada içim kıpır kıpır… Çok çok sevgili bir arkadaşım yeniden hamile… Daha kimse bilmiyor, o yüzden kendisini ifşa edemiyorum. İlk hamileliğinde - o zamanlar bebek kim, ben kimdi - aklım bir karış havadaydı - çok yanında olamamıştım. Hatta utanarak söylüyorum. Tamam iç dedi diye yanında fosur fosur sigara bile içmiştim. Ne öküzmüşüm… Ah şimdi ise onun kadar, hatta daha da heyacanlıyım galiba… Kasım ayını dört gözle bekliyorum. Tazecik bebişimizi koklamak için…

Bugun öğleden sonra ise çok güzel bir kaçamak yaptık… Yüzmeden takım arkadaşım Itır ve oğluşu Arda ile buluştuk. Ben şapşal bir şekilde, arabamın Cenk’in kardeşimde olduğunu, Mira’yı giydirip kapıya çıktığımda hatırlayınca, biraz gecikmeli oldu buluşmamız… Önce iki puset ile şehir rallisi yaptık. Eski sporcu olmamızdan faydalanıp gerekli kaldırım, merdivenlerde içlerindeki bebekler ile pusetleri sırtlandık. O pusetler ile Seğmenler Parkının aşağısına kadar inmeyi başardık. Arda’yı ilk defa salıncağa bindirdik. Oyun parkında Fransız, İngiliz, Malezyalı anneler ve çocukları vardı. Tek Türk anne-çocuk bizdik… Bu arada Fransız anne, çocuklarını parktan sonra dondurma yemeye götürdü. Neyse zorlu rallimizi Tunalı Hilmi’de tamamladık. Sonrasında D&R’da sohbet muhabbet, tost, latte… iyi geldi :)

Itııırr… Mira saat 8′de uyuyuverdi. Hala da uyuyor. Türklük damarım tuttu pek pimpiriklendim… İnşallah üşütmedik bebeleri…

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: sağlık Tags:
  1. Mart 20th, 2009 at 23:47 | #1

    Banu kardeş,
    gece gece doktor kontrolünü yazdım da geldim. Anacım hani ben daha pimpirikliyim ya. Ben ara ara üşüttüm mü yoksa diyip duruyorum, Hakan kzııyo.
    bugün doktor sonrası biz de deli divane dolaştık durduk. İyidirler di mi?
    dişler hayırlı olsun Mira kardeşe, Yiğit aşıdan kaynaklı herhalde, sızdı gitti.
    sevgiler
    gorki

  2. Mart 21st, 2009 at 07:46 | #2

    diş gıcırdatmasına takılma bizde de olmuştu aynı dönem sonra geçti.Aklıma Derin’in ilk doğumgününden sonraki 3ay geldi.felaketti.Gözünü korkutmak istemem ama gece uyanmaları,uyuyamamaları,huysuzluk,ishal allahdan ateş olmamıştı.İyi tarafından bakarsak huysuz bir canavar yetiştirmiyoruz sadece diş çıkarıyor.yani geçiçi bir süreç.ps:bizimde alt azılar çıkıyor,çok korkuyordum ama anlamadık bile.

  3. gul
    Mart 21st, 2009 at 09:21 | #3

    merhaba, hayirli olsun disiniz.miranin istahsizligini yazmistiniz bir postta. sorunu cozdunuz mu cok merak ettim. Benim kizim da cok istahsiz maalesef, yapmadigim sey kalmiyor.

  4. Mart 21st, 2009 at 10:34 | #4

    Mira cık hayırlı olsun dişlerin. Sabahleyin seni görmek çok keyifli. Sana kocaman öpücükler. Annesi ben Mira’yı çok sevdim. Ne diyebilirim ki. Masallah. Farkındaysanız sizi takipteyim.

  5. Mart 21st, 2009 at 14:22 | #5

    Banu çok tatlı gözüküyor Mira ,maşallah tatlı kıza…Gezmenizde çok iyi olmuş ,anlattıklarından hem sana hem de Mira’ya iyi geldiği anlaşılıyor. Arkadaşın için de çok sevindim .Yani senin kadar duyarlı bir anne nasıl hamile bir kadının yanında sigara içmiş inan hayretle okudum o kısmı . Neyse acamiliktendir diyelim:)Mira’yı iznin olursa çok öpüyorum(ben nefret ediyorum da Avm de yada markette izinsiz çocuğu ellemek isteyenlerden ,hoş izin isteyenlerede vermiyorum ya )En iyisi.bizim için sen öp annesi Mira’yı…

  6. Mart 21st, 2009 at 15:38 | #6

    Şu diş fotoları süper oldu böyle birşey aramak aklımdaydı ama vakit bulamıyordum da hangi diş ne zaan ve hangi sırayla çıkarı deneme yanılma yöntemiyle bulacaktım!! Sen de olmasan… Mersü şekerim.. Dişleriniz ve gacır gucur sesleriniz hayırlı olsun.. Ayrıca şu Fransız anneye de tebrikler.. Çocuklarındaki badecikleri bak ben de merak ettim şimdi… Şiştiler mi ki??

  7. Mart 22nd, 2009 at 00:51 | #7

    Seğmenler parkı, Tunalı Hilmi falan deyince içimi bir hüzün kapladı vallahi. Kimbilir ben oğlumu alıp ne zaman gelebileceğim elma şekeri yeğenimi, ablamın koluna girip kuğulu parkında gezdirmeye. Gözüm doldu.

  8. Mart 22nd, 2009 at 20:31 | #8

    Hayırlı olsun dişleriniz,darısı başımıza biz daha ilk incimizi bile göremedik :)

  9. Mart 22nd, 2009 at 23:51 | #9

    miraaaaaaaa….
    miraaaaaa…
    nolur gıcırdatmaaa:) jr beni öldürüyor:(

  10. Mart 24th, 2009 at 03:06 | #10

    Gorkicim, Sana diyorum pimpiriklenme diye ama kendimi de tutamıyorum işte…

    Başak, Mira’da ishal falan yok ama sürekli hafif bir ateş… bir de şu gırç gırç desi yok mu deli ediyor beni… Yapma diyorum. Oyun sanıyor cadı…

    Gul, tesekkur ederim yorumun icin… yemek sorunumuz iki ileri bir geri devam ediyor. ilk defa bu ay takmamayı öğrendim diyebilirim. Sonuç bu aya kadar 100 - 150 gram alan çocuk 450 gr aldı. Zor oluyor kendini kontrol etmek ama aynı saatte hep beraber sofraya oturup, onunla beraber yemek yemek işe yarıyor açıkçası…

    Ayca’cim biz de takipteyiz canim :) teşekkürler…

    Sinem, herkes hata yapar :) önemli olan farkına vardığında devam etmemek değil mi?

    Burcu’cum, valla çocuklar canavar gibi gözüküyordu…

    Damla, Ankara’ya geldiğiniz bir gün Seğmenler’de geniş çaplı bir buluşma organize edelim :) veya senin gelmeni beklemeyelim biz ablanı alıp çıkartalım :)

    Güneş, öyle böyle geliyor zamanı gelince o inciler…

    Cailcuelam :) ah Mira’da bir dinlese, çıkartmasa bu sesleri…

  11. itir salanci
    Mart 24th, 2009 at 09:38 | #11

    banuuuu

    salı gunu (24.03) itibari ile yazıyorum, arda şu güne kadar hastalık belirtileri göstermedi,mira kızımız da sapasağlam, bence çok iyi ettik bebeleri ralliye çıkartmakla, acaba fransız kadının bi de üstüne dondurma yiyen bebeleri ne alemdeler?? ;)

    fotolar cok güzel, tekrar teşekkür ederiz, en kısa zamanda yine tekrarlayalımmm
    gırçç gırrççççç :-)

  1. No trackbacks yet.