Home > paylaşmalık, sağlık > Nezle ile ilk savaşımız

Nezle ile ilk savaşımız

fotoğraflar nezleyi atlattığı gün çekildi… ayaklara dikkat… küçük yogi :)

Kızı bayramın güzel havalarda eve tıkılıp kalmasın diyen, hasta kocasının 1 gün bile evde dinlenip iyileşmesine izin vermeyen ve bu yüzden bayram tatilinin son günlerinde kendisi dahil tüm ailenin salya sümük içerisinde kalmasına yol açan anne ne yapar? 8 aylık bebişinin, önce burnundan baloncuklar çıkartmasını, sonra da gece boyunca yarım saatte bir tıkanarak uykusundan uyanmasını görünce vicdan azabıyla can çekişir.

Neyse ki bu sırada sevgili kocası çaydanlığa ıhlamuru koyar, hatta içerisine elma ve limon dilimleri de atar, kaynatır. Evi saran mis gibi ıhlamur kokusu ortamı yumuşatır :) Anne hemen silkelenip kendine gelir. Silahları eline alır ve neredeyse 24 saat içerisinde durumu toparlar…

Deniz suyu ve çeşni olsun diye tek tek ambajlanmış Serum Fizyolojikler… Hiç cimri davranmadık. Gün boyu neredeyse her saat başı Mira’nın burnuna sıktık. Her seferinde çok rahatsız oldu ağladı. İçim gitti ama 1 dakika sonra sustu ve daha rahat nefes almaya başladığı için bende rahatladım.

Otribebe Nazal Aspiratör… Tıkanarak uykusundan uyanan Mira’cımın burnunu, gece boyunca kavga dövüş mavi balon ile temizlemeye çalıştık. Sabaha doğru Mira, değil balonu burnuna yaklaştırmak, mavi balonu görür görmez canhıraç kaçmaya başlamıştı. Bu baloncuklar ile bebeğinin burnunu temizleyebilmeyi başaran birisi var mı merak etmeye başlamıştım ki Parents dergisinde gördüğümüz bir reklam hayatımızı değiştirdi. Görür görmez Ankara’daki bütün eczaneleri taradık sonda Tunalı’da bulduk. İnce bir serum hortumu ucunda basit bir filtre sisteminden oluşuyor. Fiyatı 13YTL. 3 tane başlık çıkıyor kutusundan… Hortumun bir ucunu ağzınıza alıyorsunuz ve bebeğinizin burnuna yaklaştırır yaklaştırmaz hüüp diye tek seferde çekiyorsunuz bebişinizin sümüğünü :)

Baby Rubs… Amerika’dan gelirken iki çeşit almıştık. Birinin markası Vicks ama bebekler için özel: Baby Vicks… Kokusu büyükler için olan kadar keskin değil. Banyo sonrası, her akşam, göğsüne masaj yaptık.

- güncelleme: bir arkadaşımızın önerisi ile artık Baby Vicks’i göğsü yerine ayak altlarına sürüyor ve çorap giydiriyoruz, daha etkin olduğunu gözlemledik :)

Son olarak katı gıdaları minimuma indirip bol bol emzirdim. Zeynep Seda‘nın en sevdiğim Terbiyeli Tavuk Çorbasını yaptım. Ailecek içtik…

Bu ilk nezle savaşımızdaki silahlanma konusunda Pratik Anne’nin şu ve bu yazıları çok yardımcı oldu… Teşekkürler…

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: paylaşmalık, sağlık Tags: ,
  1. Burcu
    Ekim 24th, 2008 at 08:53 | #1

    çok geçmiş olsun Miraya da, Cenke de sana da Banucum. iyi çok zor bir hal almamış galiba nezlesi, inşallah hep böyle hafif atlatırlar.. Ya bak bi de sana ne sorcam; Miranın polardan kırmızı patikleri var yaa… onları nereden aldın cicim? Her yere baktım Ankara’da hep panduf tarzı şeyler var ve onları da çıkarıyor benim minik. Polardan patik istiyorum da…

  2. Pembelinin Mutfağı
    Ekim 24th, 2008 at 09:24 | #2

    Mira’ya çok geçmiş olsun. Allah tüm bebeklerimize şifalar versin inşallah.

  3. gezicini
    Ekim 24th, 2008 at 11:09 | #3

    cok gecmiş olsun. aynı biz de bir haftadır aynı ürünleri kullanıyoruz. baby rub haric. ben klasik vicks gogsune surdum, hafifce burnun kenarlarına sürdüm. o bile gözlerinden yaş getirdi yavrumun.
    bir de tek kullanımlık serum fizyolojik ara ki bulasın, sinir oluyorum o fransız vs pahalı ürünlere!
    coook gecmis olsun hepimize..
    sevgiler
    gorki

  4. Ekim 26th, 2008 at 22:49 | #4

    otrinasal 1 numara!!
    ogun sen anlattiktan sonra mehmet gitti buldu, cok memnun kaldik, tek seferde yesil sumukler huup diye sungere yapisti kaldi..ama memo nefesi cok abartmis sanirim baya bi bası dondu :))

  5. banu
    Ekim 27th, 2008 at 13:52 | #5

    Burcu… Polar patikleri Amerika’dan internetten aldım. Markası Zutano.
    Pembeli, size de geçmiş olsun…
    Gezicini… Deniz suyu daha pratik ve ucuz. Yanlız başlıkları bebekler için özel olanını almak gerekiyor. Bu arada şimdi aklıma geldi. Vicks’i vazelin ile karıştırarak hafifletsek, benim elimdeki babyrub’lara benzer bir şey olabilir.
    Itır… biraz antreman yapınca baş dönmesi geçiyor :)

  6. Ekim 31st, 2008 at 10:52 | #6

    canım miracım,malesef nezle bir kaç gün böyle can sıkıyor,bu arada eczanelerde deniz sularının litrelikleri varmış,birde biraz daha büyüynce yüksek yastıkta yatırmak iyi geliyor,

  7. Ekim 31st, 2008 at 10:53 | #7

    zaten miracık seni göre göre ,2. bir tane daha doğurcam,o kadar tatlısın ki maşallah!!

  8. taner
    Aralık 16th, 2008 at 00:42 | #8

    Gezinci’ye (gorki) dikkatle okuması dileğiyle…

    Bir baba olarak yazdıklarınızı üzülerek okudum. Sakın ama sakın klasik vicks’i bebeğinize solutmayın burnuna ise asla sürmeyin. Internet’te bulabileceğiniz dokümanlarda görürsünüz, 2 yaşından küçük çocuklarda burnuna sürünce kollaps (şok sonucu dolaşımın aniden durması) yaratabilir hatta 6 yaşından küçük çocuklarda solutmayın yazar prospektüslerde. Güle güle büyüsün, geçmiş olsun.

  9. Aralık 16th, 2008 at 09:50 | #9

    Taner bey.. uyarınız için teşekkürler… Sizin yorumu okuyunca fark ettim; kimseyi yanlış yönlendirmemek adına göğsüne sürdüğümüzü açık olarak ekledim…

    Bu arada okuyan diğer kişiler için önemli not!
    Vicks’in “BabyRub”ının bizim kullandığımız Vicks ile ilgisi yokl… Bebekler için bir ürün… Kutusunda yazdığı şekilde göğüsüne veya sırtına veya ensesine sürüyordum. 3 ay üstü bebeklerin kullanımına uygun olduğu belirtiliyor prospektüsünde…

  1. No trackbacks yet.