Home > paylaşmalık, çocuklar için tasarımlar > İnşaat Alanı Yemek Seti

İnşaat Alanı Yemek Seti

Kepçe, buldozer, forkliftlerin erkek çocuklarını nasıl etkiliyor olduğu çözemediğim bir konu… Aylar önce, Mira’nın okulunun tam karşısındaki kurumuş ağacı kesmek üzere, sokaklarına 2 büyük iş makinası girmişti… Yaşları 1.5 ila 3 arasında değişen, 4 oğlan çocuğunun, o makinaların işi bitene kadar dünyadan kopup, huşu içerisinde cama yapıştıklarına şahit olmuştum. Açıkçası aynı yaş kız çocuklarında böylesi tutku ve hayranlıkla bakılan bir şey görmediğim için çok eğlenmiştim. Neyse sanırım biz de oğlumuz ile yaşayıp, bu sırra vakıf olacağız.

Amerikalı bir aile de oğullarının inşaat makinalarına olan hayranlığından yola çıkarak forklift çatal, yükleyici kaşık, buldozer itici’den oluşan bir yemek seti tasarlamış. Bu sete son olarak bir de inşaat alanı şeklinde bir tabak da eklemiş… Eğlenceli gözüküyor…

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Şubat 5th, 2011 at 00:32 | #1

    Banu ömer de her erkek çocuk gibi grayder ,forklift gibi araçların hastası ,ama bu hastalığı çözmek pek de mümkün değil…Ancak şahit oluyorsun yakinen…Ve de çok şaşırıyorsun…Ömerin ilk öğrendiği 5 kelime arasında grayder vardı…Grade ,grade diye ortalıklarda dolanıyordu :)
    Hala aklıma geldikçe o hali gülüyorum :)

  2. Şubat 5th, 2011 at 02:51 | #2

    Harika bir tasarım.. Selim’e 2 yaş civarında verseydik bayılırdı… Ama yemesine katkıda bulunmazdı, olsa olsa bezelyeleri ezer püre yapardı:)

  3. Şubat 5th, 2011 at 15:59 | #3

    Ah Banucum, oğluşun doğunca hayırlısıyla, anlayacaksın bu iş makinası merak ve tutkusunu…
    Hatta sabahları “traktör, iş makinası, kepçe, buldozer..” sayıklamalarıyla uyanan oğluna şaşkın gözlerle bakıp, “e be çocuğum, önce bir günaydın de anneye” diye serzenişte bile bulunacaksın…öyle bir tutku bu iş makinaları tutkusu erkek çocuklarda. Elbette her erkek çocukta olmayabilir ama genelde böyle bir merakları oluyor gözlemlediğim kadarıyla…

    Sevgiler güzel ailenizie.
    Ebru

  4. Şubat 5th, 2011 at 21:43 | #4

    şimdi size garip gelcek ama benim kızımda çok seviyor :) evde kocaman kamyonu var:) iş makinesi var minik bişiy.. yolda çimento kamyonlarına baylıyor, değişik geliyor ona..
    bebekleride var ama kamyonlarıda var..tren seti bile var :)

  1. No trackbacks yet.