Home > buluşma, ilkler > Kuzen Tuna ile iki gün

Kuzen Tuna ile iki gün

Aralık 14th, 2008 banu Leave a comment Go to comments

Bu bayramın güzel olayı… Kuzenim Levent, eşi Ayça ve oğluşları Tuna’nın, uzun zaman sonra Ankara’ya gelmeleri… Daha güzeli bizimle kalmalarıydı. İki günlüğüne de olsa çok çocuklu, kalabalık bir aile demosu yaşadık.

Tuna, 23 aylık… Mira’dan tam 13 ay büyük…

Büyüklerin küçükler üzerine etkisi daha ilk dakikada göze çarpıyor. Mira’cım, ilk andan itibaren Tuna’dan gözünü ayıramadı. Tuna’nın peşinden emekleyerek yetişmeye çalıştı. Hep yanında olmak istedi. Onun gibi iki ayağı üzerinde durmaya, onun yaptıklarını yapmaya çalıştı. Tuna’nın koşturup durmasına imrendi. Haftalardır yemek yemekle hiç işi olmazken, Tuna yerken, o da yedi… Tabi Tuna ağladığında, Mira’da duruk yere kopardı yaygarayı… Bu curcunada, önce “çocuk sayısı artınca vay halimize” desek de, Tuna ile sessizce kafa kafaya verip, koltuk altına kaçan oyuncağa bakakaldıkları an herşeyi unutturuyor…

Küçük çocukların, büyük çocuklara olumlu etkisini göstermesi için biraz sabırlı davranmak gerekiyor sanırım. Tuna’cık, Mira’yı ilk gördüğünde önce emekleme dönemine geri döndü. Mira ile bebekçe konuşmaya başladı. Oyuncakları paylaşmak istemedi. Baktı olmuyor, kaçmaya çalıştı. Kıskandı, bağırdı ama sonunda hepsi bitti…

Bu iki günden geriye muhteşem bir de sahne kaldı, gözümün önünde… Mira’nın emeklerken ayağından çıkan çorabını, Tuna’nın görür görmez, emekleyerek peşinden getirmesi ve Mira’cıma giydirmeye çalışması… Fotoğraflayamadığım bu an uzun yıllar hafızamdan silinmeyecek… Hep gülümseyerek hatırlayacağım. Teşekkürler Tuna’cım :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: buluşma, ilkler Tags: , ,
  1. Aralık 14th, 2008 at 11:37 | #1

    Kesinlikle büyüklerden öğrenecekleri şeyleri çocuklardan daha kısa sürede öğreniorlar. Test edilip onaylanmıştır tarafımca. Özellikle de kalabalık ortamlarda çook şey öğreniyorlar. Bayram tatilinde ailelerimizin yanındaydık biz, evler curcuna, çoluk çocuk, büyükler, akrabalar, misafirler… Eve döndük Edi, Büdü ve Minik fare şeklinde, suskunlaştı Arda. Evini de çok özlemiş belli, oyuncaklarına sarılışı var ki anlatılmaz.. Ama zaman geçtikçe bayramda hiç ağlamayan sıkılmayan ve sıkılmaya da vakti olmayan bebek gitti yerine huysuz bir bebek geldi.. 4′lemek lazım.. :))

  1. No trackbacks yet.