Home > organize işler > Birinci yaşgünü organizasyonu

Birinci yaşgünü organizasyonu

Avusturya’ya gitmeden önce Mira’nın doktor kontrolü vardı. Hastaneden çıkarken 5 günlük mini minicik bir kız bebek - Özüm - ile burun buruna geldik. Annesi Mira’ya, ben Özüm’e bakakaldık. Özüm’ü görünce, geçen bir yılın hızını bir kere daha farkettim. Her anının çok güzel olduğunu, göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini söyledim. Keşke arada dönüp tekrar yaşama şansımız olsa dedim. Bana da aynı şeyi söylemişlerdi ama o zaman o kadar uzak gelmişti ki bebeğim 1 yaşında demek… Özüm’ün annesine de öyle geldi biliyorum.

Bugün hala “yeni bebeğim oldu” diye hissetsem de… Hatta hala sağda solda ağzımdan “yeni bebeğim oldu benim” diye cümleler dökülse de… Mira’cım 1. yaşını bitirmek üzere ve birinci yaşını nasıl kutlayacağımıza dair düşünceler aklımda dolanmakta. Döner dönmez, seyahat notlarından önce, birinci yaşgünü organizasyonu ile ilgili notlarımı topladım. Böylece hem aklımı topladım, hem de küçük bir iş planı da ortaya çıkmış oldu.

Yer ?
Bana göre ilk doğum günü için en uygun yer; bebeklerin kendilerini en güvende hissettikleri, en huzurlu oldukları yer… Yani kendi evleri… Hele ki 1 yaşına yeni giren bebeğimiz, yürümüyorsa veya bir kaç adım sonrasında emeklemeyi tercih ediyorsa bence en rahatı bir ev ortamında olmak olacaktır.

Saat ?
Kilit nokta bebeğin uyku saatleri… Biz Mira için iki uyku arasına bir parti programı üzerine konuşuyorduk ki Mira son bir haftadır gündüz tek ve uzun bir uykuyu tercih etmeye başladı. Şimdilerde öğle uykusundan sonra başlayacak ama hava kararmadan önce bitecek bir program aklımıza yatmış durumda…

Davetliler ?
Bazı bebekler bir yaşına yaklaşırken yabancılardan tedirgin olma davranışları sergileyebilirmiş. Bizim Mira’da böyle bir davranış değişimi henüz gözlemlemedim. Aslında ilk doğum gününde de mutluluğumuzu bütün sevdiklerimiz ile paylaşmak istiyorum. Ancak davetli listemize gönlümüzün değil, parti mekanımızın yani evimizin kapasitesine göre karar vermek zorundayız. Mira’nın oyun arkadaşları… Çok yakın bir kaç arkadaş… Yakın bir kaç akraba… listeyi bir yapalım olmadı iki ayrı kutlama günü organize ederiz ;)

Kıyafet ?
Ne giydireceğimizi önceden deneyelim. 40. gün mevlütü için Mira’ya özen bezene bir elbise giydirmek istemiştik. Keten yumuşak cici bir şeydi… Ama Mira’cım kıyameti kopartmıştı. Yerine giydirmek istediklerim de kirliydi. Mira’dan sonra içimden acayip bir kokoş çıkmaya başladı. Mira’cım yürümeye başlayınca şunlardan bir tane bulmak veya yapmak lazım… Daha fazlasına buyrun buradan da bakın… Bu arada… birinci doğum günü için özel bir mama önlüğü aradım, henüz bulamadım. o gün giydireceğim bir önlüğü sandıkta saklamak çok hoş olur.

Pasta ?
Şeker hamuru ile dekore edilen pastalar masada harika duruyor. Bebişlerin bile ilgisini çekiyor… Fotoğraflarda harika çıkıyor… Ancak bana göre burada önemli bir nokta var. Şeker hamuru şekillendirilirken, elde bol bol mıncıklanması gerekiyor. İşte burada nedense hijyenik kaygılarım devreye giriyor. Bana göre pastayı nerede, kimin yaptığı çok önemli. Kendi pastanı yapmak en güzeli ama şimdi oturup şeker hamuru yapmayı öğrenecek halim yok… Sadece bilmediğim, güvenmediğim yerlerden şeker hamuru kaplı pastalar almam. Hoş bugüne kadar hiç şeker hamuru kaplı bir pasta almışlığım da yok… (geçen doğum günü pastamı saymıyorum, o hediye geldi)

Ankara butik pasta siparişi alan iki arkadaş kendi pasta evlerini açtı.
Banu’dan Karamela
Hilal mah. 4 cad. 677 sok No:44/A Çankaya Tel:4404446
Aslı’dan Tarçın’nın Mutfağı
Uğur Mumcu Cad. Kızkulesi Sok. 34/A GOP Tel:4375141
İstanbul’lulara ise şu üstteki muzur ifadeli peri kızının yaratıcısı Pastacı Rapunsel‘i adres göstereceğim. Keşke bu pastaları kırılmadan kargolamanın bir yolu olsa…

Pasta mevzuunu kapatmadan bir önemli not daha ekleyeyim… Bebeğimizin birinci yaşgünü şerefine kooocaman değil, davetli sayımıza uygun bir pasta siparişi verelim :)

Menü ?
Servisi kolay küçük porsiyonlanmış yiyecekler… elle yenilebilecek minik atıştırmalıklar… Ne de olsa bebeklerin peşindeyken kimsenin şöyle dolu dolu bir tabak yeme şansı pek yok… bari büfenin yanından gelip geçerken bir iki lokma yenilebilsin :)

Öte yandan tırtıldan şempanzeye geçiş döneminde olan bebişlerimizin de tadına bakabileceği bir kaç atıştırmalık üzerine de çalışılabilinir. Mira ağzındaki toplam 4 diş ile Maşallah her şeyi çiğnemeye pek meraklı.. meyve ve haşlanmış sebze şişleri… minik peynir küpleri… yoğurtlu havuçlu - kabaklı kanepeler… gibi alternatifler yapabiliriz…

Süslemeler ?
Doğumgünü partisinin teması bebeğimiz veya bebek konuklarımız için pek önemli olamayabilir. Ancak bence her zaman bizim hafızamızda ve fotoğraf albümlerimizde yer alacaktır. Masa örtüsünden, bardağına, peçetesine kadar hazır parti setleri bulmak da mümkün… Ben kağıt tabaklar, onlara uyumlu peçeteler ve biraz balon ile süsleyerek ortamı parti havasına sokmaya çalışacağım sanırım…
Bazı arkadaşlarım bebeklerinin bir yıl boyunca çekilmiş fotoğraflarından bir slayt gösterisi hazırlayıp, parti boyunca televizyon ekranlarından göstermişlerdi. Güzel gözükmüştü ama bizim televizyonun genel alanlardan uzaklığını göz önüne alarak böyle bir organizasyona kalkışmayacağım.
Parti Dünyası ve Parti Paketi adreslerinden parti setleri, kağıt tabak ve peçete online olarak temin edilebilinir.
Ankara’lı arkadaşlar… Parti malzemeleri konusunda Dikmen’de bulunan Euroflora‘dan çok uygun fiyatlara harika malzeme ve fikirler alabilirsiniz. Esat’ta bulunan Crown Balon‘nun ise balon fiyatları bile çok pahalı ama sanırım uçan balon yaptırmak için halen en uygun adres….

Aktiviteler ?
İlk oyun grubu buluşmalarımızda, Sermin‘in harika parmak - el oyunları ve şarkıları ile bebişlerimizin hepsi büyülenmiş gibi kalsalar da… Son buluşmamızda iyice hareketlenmiş bebeklerimizin önceliğinin artık etrafı mobil olarak keşfetmek olduğunu farkettim. 1 yaşındaki bir bebeği bile bir süre sabit tutup, dikkatini toplayacak aktivite bulma zorluğu çekerken, bir grup 1 yaşındaki bebeğin ilgisini aynı anda toplayacak bir fikir bulamadım. Öte yandan partiye katılan yetişkenler için, ileride hoş birer anı olarak saklanabilecek harika fikirler çıktı karşıma…

Bebeğimin 1. Yaş Portresi… Konuklara biraz renkli kalem, kağıt ve üzerinde çizebilecekleri sert bir zemin sağlanır. Kimseden sanatsal bir yetenek beklenmez :) Çöp adam da kabuldür… “Başla” anonsu ile konuklara bebeğin portresini çizmek için 30sn. verilir. Zaman dolduğunda herkes kendi çizimini, saat yönünde bir yanındankine uzatır. İkinci bir 30sn. tutulur. Bir kaç turdan sonra çizimler oldukça eğlenceli hale gelmeye başlıyormuş. Partiden sonra elimizde olan çizimlerden bir kolaj yapılabilir ve çerçevelenip saklanabilinir.

Bizim için çok özelsin… Bebeğimizin 1. yaşına ait bir fotoğrafı kenarlarını genişçe bırakacak şekilde bir kartona yapıştıralım. Resmi bir masanın üzerine yanına biraz renkli kalem koyarak yerleştirelim. Gelen konuklardan, fotoğrafın kenarlarına doğum günü bebeğimiz için birer mesaj yazmasını isteyelim. Partiden sonra çerçeveleyip odasına asabiliriz.

Bebeğim ve konukları… Bir masaya kartondan kesilmiş boş çerçeveler, renkli kalemler ve çıkartmalar hazırlanır. Gelen konuklardan birer çerçeve dekore etmeleri istenir. Konuk ve bebeğinizin birlikte bir fotoğrafı çekilerek, partiden sonra bu çerçevenin içerisine yerleştirilir.

Zaman Kapsülü - Mesaj Kutusu… Partiden önce bir kutu süsleyebilir. Aile ve arkadaşlardan, bebeğinizin büyünce okuyabilmesi için notlar yazarak kutuya koymalarını isteyebilirsiniz. Hatta uzaktaki arkadaş ve akrabalarınız da notlarını posta ile gönderebilirler. Yıllar sonra açıkdığında hoş bir sürpriz olacaktır.

Bebeğimin el ve ayak izleri… Bu fikiri en son kuzen Tuna’nın doğum gününde gerçekleştirmişler. Doğum gününden bir gün önce kraft bir kağıdı Tuna elleri ile boyamış. Yemekten sonra masanın üzerine serilmiş. Herkes Tuna’nın doğum günü ile ilgili dileklerini keçe kalemler ile yazmış…

Hediyeler ?
Üzerinde düşündüğüm birinci nokta bebeğimin hediyesi… Gördüğüm kadarı ile ilk doğum gününde bebişlere bir sürü oyuncak ve kıyafet hediye geliyor. Bebeğimiz için kimin ne aldığının bir önemi yok ama ben düşünmeden edemiyorum… Annesi ve babası… ilk doğum günü hediyesi olarak ne yapacağız?

1) Kendi hediyemizi kendimiz yapabiliriz… Ben bir süreden beri Mira’ya bir doğum günü hediyesi hazırlamak için elimde tığ haldır huldur örüyorum geceleri. Son aşamada babasının katkıları olacak projemize… Bitirince buradan paylaşacağım. Şimdi farketmezse bile, yıllar sonra bu oyuncağa veya fotoğraflarına bakıp, annem ile babam benim için yapmışlar desin istiyorum. El yapımı bebek hediyeleri konusunda Kitubi’nin şu ve bu yazılarına da bakınız…

2) Özgün bir hediye alabiliriz… Ankara’lılar için bir öneri… 365 Alışveriş Merkezinde SMYK mağazasında kişiye özel peluş oyuncaklar yapılıyor. Önce içi boş ayı, kuzu, tavşan, kurbağa vs. istediğiniz oyuncağı seçiyorsunuz. İçini dolduruyorlar, minik bir kalp ekliyorlar. Hatta kalbin yanına, bir de kendi ses kaydınızı yaptığınız, sarıldığında çalışacak bir aparat ekletebiliyorsunuz. Dikiyorlar. Oyuncağa bir isim veriyorsunuz, bir de doğum belgesi hazırlanıyor. Zengin kıyafet kolleksiyonundan oyuncağınız için giysiler seçiyorsunuz. Çok güzel bir kutu ile size evinize götürüyorsunuz. Bence her yaşta çocuk için çok güzel bir hediye…

3) Geleceğe yatırım yapabiliriz… İlk doğum günü şerefine bir yatırım hesabı açabiliriz veya köklü bir kuruluşun bir LOT hisse senedini alabiliriz. Belki anneanne, babaanne, dedelerini de bu projeye dahil ederiz. Şu an için pek duygusal bir proje gibi gözükmese de dişe dokunur bir süre sonra (15 - 20 yıl mesela) hoş bir şey olacaktır.

Hediyeler konusunda aklıma gelen ikinci nokta… Bizimle bugünü paylaşan konuklara gülümseten birer anı vermek. Bu konuda biz ne yapacağımıza karar vermedik ama gördüklerimden bir kaç örnek vereyim.

1) Kavanoz mama tüketiyorsanız… Mama kavanozları biriktiriliyor. İçlerine şeker dolduruluyor. Kavanoz kapağının altından bir kurdela bağlanıyor. Gelen konuklara sevimli bir hediye oluyor. Bebeğimin geçen sene yediği mamalardı diye gelenler ile paylaşabilirsiniz.

2) Fotoğraf Magnetler… Bir ara Ofis 1′te Avery’nin Magnet tabakaları satılıyordu. Bebeğimin bir fotoğrafını magnet haline dönüştürmek çok şirin bir hediye olabilir.

3) Kurabiye mi yapsak acaba?

Fotoğraf Çekimi?
Mira’nın 40′ında okuttuğumuz mevlütten elimde hiç bir kayıt olmaması aklıma geldikçe içime oturan bir durumdur. Bu işi de mutlaka önceden planlamalı… Fotoğraf makinası ve kamera için piller şarjlı, hafıza kartları boşaltırmış olmalı… Doğum gününde bu işlerden sorumlu olacak bir kişi görevlendirilmeli :) Gelen konukların da çektiği kayıtlardan edinilmeli…

Başka Başka ?
Plan program konusunda esnek olalım… planlara uyamazsak da hiç bir şeyden stress olmayalım… her koşulda günün tadını çıkartalım…

Organize işler söz konusu olunca kafamda kırk tilki dolaşır… kırkının da kuyruğu birbirine değmez… biraz da çenem düşer :) Lütfen beni yanlız bırakmayın. Sizlerin de bu konuda önerilerinizi, tecrübelerinizi, fikirlerinizi, yorumlarınızı çok merak ediyorum…

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Ocak 29th, 2009 at 16:45 | #1

    mira olasım geldi :) umarım planladığınız gibi güzel geçer partiniz. bizim de yaklaşan doğumgünümüz için ışık tuttunuz.Fikir verecek bir şey kalmamış.Tecrübede yok.:) Benim gibi kova burcu olan mirayı çok öpeer şimdiden kutlarım doğum gününü.Nice güzel yaşlara.

  2. Ocak 29th, 2009 at 17:37 | #2

    Fotoğraf kısmını okudum içime koca bir yumruk oturdu. Kızımın 40 mevlüdünü bırak 1. yaş doğum gününden sadece 2 fotoğrafımız var onda da benim ve kızın arkası dönük. Aklım almıyor okadar özen o kadar insanı bir araya topla pasta yaptır hatıra yok… Ama sen gayet hazırlıklısın ee işin bu olunca bir problem çıkmaz. Bence 2009 takvimi yaptırın miranın fotoğraflarından misafirlerine dağıtsın mira ne güzel olur. Bu arada defnenin annesi tuğbanın (defneden önce defneden sonra) doğum günü için hazırladığı menü ve ikramlar süperdi bir bakmanı tavsiye ederim:)

  3. Ocak 29th, 2009 at 19:18 | #3

    çok güzel bir yazı yazmışın, sağolasın. doğum günü ile ilgili olarak uzun zamandır düşünüyorum. ama bakmışız hiçbirini gerçekleştirmek mümkün olmamış! önerilerin gerçekten çok değerli, tekrar yazacağım. hoşgeldiniz!
    sevgiler
    gorki

  4. Ocak 29th, 2009 at 22:02 | #4

    Banucum,
    Benim yazacaklarım, hem taze taze tecrübeme hem de nacizane öngörülerime dayanıyor. Önümüzdeki hafta bloga bir yazı olarak yazmayı planladığım bu ilk doğum günü tecrübemi - benimkinin maalesef biraz istinai bir yönü olsa da- senin yazını görünce geciktirmeyip mesela bu gece oturup yazmayı düşündüm. Çünkü yorum kısmı için hakikaten çok uzun olacak. Bazı fikirlerine bayıldım gerçekten. Bazılarını ben de düşünüp ilk doğum günü için mümkün değil, sonrakilere sakla demiştim kendi kendime. Çok iyi oldu, ben de bu sayede fazla geciktirmeden yazımı yazmış olacağım. Seni ve Mira’yı çok öperiz.
    ç.-s.

  5. Ocak 29th, 2009 at 22:12 | #5

    Banucum hoşgeldiniz öncelikle… Doğumgünü yazın çok ayrıntılı, çok güzel.. ellerine, beynine sağlık.. İşin gereği de tam olarak buna benzemese de bu tarz organizasyonlar yaptığından dolayı zaten bizlere söyleyecek bir söz de kalmamış.. Ama açıkçası yazını okuduktan sonra kendimi o kadar yorgun hissettim ki.. Tüm bu hazırlıklar, yapılacakları düşünmek bile bende stres yarattı.. :) Ki işten eve geldiğimde oğlumla oyun oynamaya bile o kadar güç harcıyorum ki.. ben bebeğimin 1. yaşını huzur içinde stres olmadan, eksiklik/fazlalıkları düşünmeden yaşamak isterim.. Ki ileride bu günü hatırlamayacak olması, ya da bu kadar hazırlığı anlayamayacak olması biraz da hevesimi kırıyor bu derece detaylı parti hazırlamada.. Eğer bu yazdıklarını stres olmadan, eğlenerek, zevk alarak yapabileceksen muhteşem bir parti olacak demektir.. Bu kadar bilgiyi toparlayıp paylaştığın için teşekkür ederim kendi adıma, bizim ilk yaşımızda olmasa da sonrakilerde acaip işime yarayacak bilgiler var.. Öptüm Mirayı.. (Umarım Avusturya’da seni çok üzemiştir Mira :) )

  6. Ocak 29th, 2009 at 23:04 | #6

    Arkadaşlar… önce bir genel açıklama… benim ki biraz beyin fırtınası idi… Fikirlerimi bir sıraladım. Aktivitelerden hepsini yapacak enerjiden öte vakit bulmak zor.

    Ama herşeyi bir toplu görmek fikirleri uçuşmaktan kurtarır. karar vermeyi kolaylaştırır. Kendi mesleğimde çok sevdiğim bir söz vardır…

    güzel işler için gözünüz bulutlarda, ayaklarınız yerde olsun :)

  7. Ocak 29th, 2009 at 23:14 | #7

    Burcu’cum ne yapacağız diye stres yapmaya ise hiç gerek yok… O gün bizim mutlu ve huzurlu olmamız lazım ki bebişlerimiz mutlu olsun :)

    Çiğdem’cim sizin durumunuz çok özeldi… senin yerinde kimse, değil mükellef bir sofra, küçük bir kutlama bile organize edemezdi. Tecrübelerini bekliyorum. Selin’ciği çok öperim…

    Gorki’cim… Yiğit paşanın doğum gününe kadar bir hayli tecrübe edineceğiz… En gorkemli kutlamayi ona sakliyorum :D

    İlkay’cım… Takvim fikri super… Anneanne babaannelere albüm yapıyordum. Takvim daha hoşlarına gider… Fotoğraf konusunu bu sefer çözmem lazım. Yani bu konuda tam bir kendi söküğümü dikemez durumu yaşıyorum. Mira’cım ile benim ilk fotoğrafımız da doğumdan 2 gün sonra :P Bu doğum gününde de fotoğrafımız olmaz ise çatlayacağım…

  8. Ocak 29th, 2009 at 23:41 | #8

    Banucum ne güzel şeyler düşünmüşssün. Yaratıcılığını burada da kullanmışssın tebrik ederim. Valla ben sizlerle tanışıp da bu doğumgünü mevzuları açılmadan önce gayet normal, en lüks şeyin pasta ve müzikten ibaret olacağı bir doğumgünü düşünüyordum. Ama baktım ki daha fazla şey yapılabilirmiş. Neyse ki şanslıyım en sona biz kalıyoruz ki işe yarayan fikirleri çalabilirim ;) ama yine de çınar’ın çok korkmayacağı ve sakin olacak bir doğum günün düşünüyorum. bir sürü insanının üstüne bir de değişik aktiviteler onu ve diğer bebişleri korkutmasın diye.
    ama yine de en sona kaldığımız için nelerin hoşlarına gidip nelerin gitmeyeceğini deneyimle göreceğiz.
    sevgiler.
    eee hadi gelin artık amaaa

  9. Şubat 1st, 2009 at 10:40 | #9

    Banu, iade-i ziyaret’e geldim. Neden daha önce bu siteyi bilmediğime şaştım.

    Ne güzel, ne kadar faydalı bir post olmuş bu. Bizim doğumgününe daha var ama faydalanacağım kesin. Mira’ya ve sana sevgilerimizi gönderiyoruz.

  10. Şubat 2nd, 2009 at 08:27 | #10

    Sermincim… döndük merak etme :) Organizasyon konusunda bu kadar detaya girsem de benim için de öncelik Mira’nın rahat edeceği bir gün… Çınar’a kadar bayağı tecrübe edineceğiz… Sevgiler….

    Yapincak… Blogger’daki blogumuza da ilk yorumlardan birini sen yapmıştın. Buraya taşındıktan sonra da seni tekrar görmek güzel…

    Yazımın işe yarar olmasını duymak beni mutlu ediyor :)

  11. süheyla
    Şubat 2nd, 2009 at 10:56 | #11

    Öncelikle hoşgeldiniz, Hediye için bir alternatif: biz kızımıza 1. yaş doğumgünü hediyesi olarak fidan bağışı yaptık. Bağışı yaptığımız vakıftan çok şirin bir sertifika yolladılar çerçeveletip odasına astık.

  12. Şubat 3rd, 2009 at 09:48 | #12

    :)
    sevgili banucum, kendimi hatırladım:) elimde surekli not defteri ve üzerinde alınacaklar yapılacaklar listesi.
    hele hele ilk sıradaki madde beni hala koparıyor:)
    1. Evi partiye kadar TOPARLA, salonu TAMAMLA:))
    bu ilk maddeyi goren herkes yaw önce eksikleri alalım deyip atlıyordu..bende ama ama en onemlisi buuuuuu diyordum:)
    valla bence sevdiklerinle beraber olduktan sonra eksikliklerde yorgunluklarda goze gelmiyor..tum hersey sevgili yavrularımız için..

    Euroflora’ yı bir cumleyle gecistirmemek gerekir..halen aklımda o buyuk melek kanatları, nefis masa süslemeleri..tekrar ugramak lazım kesinlikle:) tavsiyen icin cok tesekkur ederim..

    yanlız bir nokta var, bu el ayak izleri için hangi boya kullanılabilir?bunu yapmam lazım , buyuklerimize harika bir hediye olur..takvimi de yaptırıyoruz bu haftasonu..ve bir de halen yapamadığım el&ayakları için mothercareden aldığımız ŞEY var..(ŞEY ismi cunku ne esim, ne ben halen cesaret edemiyoruz) o el&ayakları da 1 yaş günü iiçin kalıcı hediye olabilir..
    kocaman opucukler,
    :)

    miracığı kokladım..

    PS:
    banu izninle buradan diger arkadaslarıma da sesleneyim, cunku fırsatım yok baska..
    cigdem, selin nasıl oldu hep aklımda..
    gorki, harika olmus dis bugdayı, dusunemiyorum dogumgununu:)hayal edemiyorum yani o kadar:DDDD
    burcum, aslında bebekler gerçekten eğleniyor, sadece dogumgunlerindeki o hengame nedeniyle uc-bes anıya tanık olan anneler:)) gerci tum yorgunluga kosusturmaya degiyor..
    sermin, sermin, sermin, senin cinari yer bitiririm…hala kokusu burnumda, bana oyle gelip gelip sıcacık yaklastı ya..Allahım nazarlardan saklasın(tum evlatlarımızı)
    kızlar, cok ozledim sizleri(sanırım bu oyun grubu jr icin degil de bana gibi davranıyorum di’ mi? Ama ama inanın ikimiz icinde iyi bir aktivite oluyor:)
    gorusmek uzere

  13. Şubat 27th, 2009 at 23:39 | #13

    Yaşgünü organizasyonu hakkında araştırma yaparken gerçektende tam yerine gelmişim diyorum. Verdiğiniz bilgiler ve öneriler harika. Teşekkürler..

  14. Eylül 14th, 2009 at 14:26 | #14

    …mesajini gordum ve okumaya geldim
    Bukadar olur yani… Daha once okusaymiim yazmama gerek kalmazmis , direk link verip 2-3 sey ekleyebilirmisim nerdeyse hehe

    Yalniz seker hamuru konusuna cok iyi deginmissin , hic aklima gelmemisti dogrusu ,supersin

  15. gül
    Ocak 13th, 2011 at 13:54 | #15

    slm güzel bir yazı omuş bende bebeğime özel bir doğum günü düşünüyorum iyi oldu ben bebeğime hediye olarak anı olsun diye fotorafçıda çekilen güzel resimleri saat ve takvim yaptırmayı düşünüyorum ilk yaşından hatıra kalsın diye sizce nasıl*

  16. Ocak 13th, 2011 at 14:55 | #16

    Gül… takvim ve saat özellikle ilk yaş çok güzel fikirler… şimdiden doğumgünü kutlu olsun bebeğinin…

  1. Aralık 8th, 2009 at 21:42 | #1