Home > BEÖ, yapmalık > B.E.Ö. - Gölgemi görüyor musun?

B.E.Ö. - Gölgemi görüyor musun?


Gerekli Malzemeler…

  • karanlık bir ortam
    - normalde havanın bu kadar erken kararmasından nefret ederdim ama bu etkinlik için çok faydalı oldu
  • Bir el feneri
  • Bir sepet dolusu eşya
    - biz Mira’nın oyuncaklarının yanısıra mutfaktan kepçe, kevgir, spagetti servisi, çay süzgeci ve salondan bir kaç obje kullandık.
  • masa örtüsü ve sandalyeler ile derme çatma bir çadır
    - aslında illa çadır kurmak illa gerekli değil… Ancak Mira son günlerde masa, sandalye, sehpaların altında girerek oynamaya bayıldığı için onun dikkatini toplayarak sabit tutabilmek için iyi bir yol olacağını düşündüm. İşe yaradı da…

Yemekten sonra, Mira babası ile birlikte hazırladığımız sepet içindekileri aydınlık bir ortamda odasında incelerken, ben 5 dakikada salonun ortasına bir çadır kurdum. Yavaş yavaş evin bütün ışıklarını kapattım. El fenerini açtım. Son olarak Cenk, Mira’nın odasının ışığını da kapattı. Mira önce neler oluyor burada diye tepki verse de hemen kapısındaki fener ışığına doğru emekleyerek ilerledi. El fenerini keyifle takip ederek çadırın içine kadar geldi. Biraz önce aydınlıkta incelediği oyuncakların burada olduğunu görünce ise iyice keyfi yerine geldi.

İlk başta gölgelerinden daha çok, el feneri önündeki cisimlerin kendilerine ilgi gösterse de… bir süre sonra fenere yakınlaşıp uzaklaştırdığım objelerin, çadır duvarlarında büyüyen küçülen gölgelerini fark etmeye başladı. Özellikle kevgir ve süzgecin gölgeleri onun için en dikkat çekicileri oldu. Hatta kevgirin gölgesinin ilk farkettiği gölge olduğunu da belirtmem lazım. Sonuna doğru bir elini fenerin önüne tutup, diğer eli ile duvara yansıyan gölgesini göstermesi beni şaşırttı.

Mira ile çadırın içinde 30 dakika kadar vakit geçirdik. Aktivitenin gerçekten amacına ulaşabilmesi için ara ara tekrarlamaya karar verdim.

Çadırın ve etrafın karanlık olması, aynı anda el feneri ve fotoğraf makinasını tutamadığım için çok net detaylı fotoğraf yok… Ancak çektiklerim yeteri kadar fikir verir sanırım.

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: BEÖ, yapmalık Tags: , ,
  1. Şubat 1st, 2009 at 10:42 | #1

    Bayıldım!!

  1. No trackbacks yet.