Home > ilkler, sağlık > Meraklı taze…

Meraklı taze…

Mira’cım 8 ay 3 haftalık… 1 ay kadar önce, ilk defa göbeğini de yerden kaldırarak emeklemeye başladı. Öğleden sonra işten kaçmıştım ve Mira’cım ile Yasemin‘lerin evindeydik. Ama ardı ardına stresli haberler ile çalan telefonlarım işten kaçamadığımın ispatıydı. Ağlamaklı halimi Mira’cımın sürprizi düzeltti.

İlk başlarda mehteran gibi ilerlerken, şimdi peşinden biri kovalıyormuş gibi bağırarak ve dörtnala… Tabi muzurluk için ilerliyorsa çıt çıkartmıyor. Şimdilerde bir de sürekli bir yerlere tutunup ayağa kalkması lazım. 5 dakika aynı yerde durmaması lazım. Bakması lazım. Karıştırması lazım…

Ben ise, bu aralar, hareket menzillerini genişleten bebeklerin birer tehlike detektörü olduklarını düşünmeye başladım. Hemen açık noktaları buluyorlar.

Evimize taşınırken tüm prizlerimiz çocuk korumalı olarak değişmişti. Planlı değil, sadece elektrikçinin yanlış siparişi kaynaklıydı. Yıllarca, “pahalı oldu, üstüne fişleri zor takıyoruz ama çocuğumuz olunca karda olacağız” diye avuttuk kendimizi… Mira’cım emeklemeden önce sürünmeye başladığı ikinci gün, koltuğun arkasından altına uzattığım 3lü prizi bulup, kemirmeye kalktı. Tüm evdeki tek açık prizdi ve başka hiçbiri ilgisini çekmedi.

Mutfakta fırın çalıştığı ve özellikle sıcak olduğu zaman Mira’nın ilgisini çekmeye başlıyor. Neyseki dışarıya ısısı fazla gelmiyor.Açabilmesi de mümkün değil… Sadece ben fırından bir şey çıkartırken meraklı tazem pıtır pıtır geliyor hemen. Ondan habersiz ne oluyor diye…

Son zamanlarda ise etejer - komidin çekmecelerine tutunup kalkmaya başladı. Büyük çekmeceleri açamıyor ama boyuna uygun olanlar elinden kaçmıyor.

Her şeyin önünde Mira için en dikkat çekici yer, ayakkabılık ve ayakkabılar… Bu duruma ilk tepkimiz “annesine çekmiş” olsa da, dışarıda kimbilir nelere bastığımız ayakkabılarımızı Mira’cımın bağrına basmaya çalışmasını durdurmamız gerekiyor.

Güvenlik mevzuunda Ayça detaylı bir derleme yapmıştı, tekrar okudum. Biz bugünlere kadar evimizin bir bebek için güvenli olduğunu düşünüyorduk. Şimdiler de ise abartılı bir tavır izlemek istemiyoruz. Ama evimize Mira’nın gözü ile bakmaya çalışıyor ve buna göre bazı önlemler alıyoruz. Şöyle ki…

  1. Erişebileceği prizleri tekrar gözden geçirdik. Gerçi biz gözden geçirmeden önce Mira’cım kontrol etmişti. Zaten 2 taneymiş, ikisini de bizden önce buldu.
  2. Ortalıktaki kabloların çoğunu sakladık. Sadece labtopun adaptor kablosunu saklama işini çözemedik. Bir elektrikçi çağırmak lazım. Mira’cım kabloyu görünce çekiştiriyor. :S
  3. Mutfakta, açabileceği çekmecelerdeki kesici, delici aletleri ve deterjanları ulaşamayacağı yerlere aldık.
  4. Banyodaki deterjan dolabını açamayacağı hale getirdik.
  5. Bugünlerde tutunup kalkarken devrilebilecek, ileride ise üzerine tırmanacağına  kitaplık, etejer ve komidinleri duvara bağladık. (Hamileyken okuduğum bir haberden dolayı en büyük korkum bunların üzerine devrilmesi…)
  6. Açıkta ayakkabı kesinlikle bırakmıyor, hemen ayakkabılığa koyuyoruz. Zaten bunu yapmayı atlarsak bizimki patır patır geliyor. Her gün çamaşır suyu ile bu bölge temizleniyor.

Hepsi Mira’cımın evinde daha özgür olması için…

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: ilkler, sağlık Tags: , ,
  1. Kasım 1st, 2008 at 18:07 | #1

    Ben yerim bu miniği yaa, yakında yürüyecek annesi, zaten cingöz bir bebkti bence de evde güvenlik önlemlerini arttırmanız iyi olmuş. facebooktaki o arkadaşının bacağını ısırırkenki foto hala gözümün önünde :) Ama bak ben korkmadım, oğlumla tüm ısırma girişimlerine karşı tanıştırdım :)

  1. No trackbacks yet.