Home > ilkler, videolar > Here I go…

Here I go…

Yine önemli bir dönüm noktasındayız… Başını kontrol ediyor, dönebiliyor, oturuyor, yuvarlanıyor, emekliyor, sıralıyor derken Mira’cım bu aralar yanlız adımlamaya da başladı. Ama çoğu zaman kendini garantiye alıyor ve emeklemeyi tercih ediyor. Ne de olsa yürürken acemi ama emeklerken tam bir profesyonel…

Bu gelişim mucizesi karşısında bir yanım sevince boğulurken, diğer yanım pek bir hüzünleniyor. Bebeğimizin bir an önce büyümesini - bağımsız olmasını istiyorum. Ama bir yanım da hala bencil, söz dinletemiyorum… Keşke arada zamanı ileri geri sarabilmenin bir yolu olsa :) Özlediğimiz anlara istediğimiz zaman tekrar dönebilsek… Bu mümkün değil ama geçen günleri kayıt altına almalı… İşte bunu biraz olsun yapabildiğim için mutluyum.

Here I go again on my own
Goin down the only road Ive ever known,
Like a hobo I was born to walk alone… :D

Yürüme ve emekleme konusunda biraz da teknik bilgi vereyim…

Ani bebek ölümü sendromuna karşı 1994 yılında başlatılan “Back to Sleep - Sırtüstü uyku” kampanyası sonrası, bebeklerin çoğunun geç emeklediği veya emekleme sürecini tamamen atladıkları gözlemlenmiş.

Genellikle ilk adımlarını 9 ila 12. ayları arasında atmaya başlayan bebeklerin tam anlamıyla yürümeleri 14 - 15 aylık olmalarını buluyor. Bu süre içinde bebeğiniz yürümeye başlamadıysa hemen panik olmayın. Mükemmel derecede normal bir çok çocuk 16 - 17 aylıkken yürümeye başlayabiliyormuş.

Daha fazlası için bakınız…
Developmental milestones: Crawling
Developmental milestone: Walking

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Şubat 3rd, 2009 at 16:29 | #1

    çok tatlııı. özellikle yürüme kısmı eller,denge sağlama çabası süper. yüzümde kocaman bir gülümsemeyle izledim.

  2. Şubat 3rd, 2009 at 16:36 | #2

    Siz bizden daha profesyonel olmuşsunuz, maşallah Mira’cığa çok tatlı :)

  3. Şubat 3rd, 2009 at 18:28 | #3

    Banucum senin şu teknik bilgi vermelerine ve sürekli linkler vererek bilgilendirelerine bayılıyorum ve çok yararını görüyorum. Süper anne… Miracımın o paytak paytak yürüyüşü de çok tatlı, her konuda çoğu yaşıtından erken davrandı Mira, becerikli olacak annesi gibi… Öperim o yere desteksiz basan ayakcıklardan…

  4. Şubat 3rd, 2009 at 19:02 | #4

    ooo hayırlı uğurlu olsun, koştuğu günleri de görürüz inşallah!
    sevgiler
    gorki

  5. Şubat 3rd, 2009 at 21:45 | #5

    Harikasınız ya:) Keyifle tekrar tekrar izledim… Bakalım biz ne zaman göreceğiz… Mira’ya kocaman sevgiler…

  6. Şubat 3rd, 2009 at 22:26 | #6

    sevgili miracım,
    Allah tum basarılarını bize boyle coskuyla yasatsın:))
    seni cok seviyorus

  7. Şubat 3rd, 2009 at 23:46 | #7

    Miracım,
    Kollarını açarak sanki bana doğru geliyormuşsun gibi nasıl heyecanla izledim videonu. Güzel kızım, dilerim hayatın boyunca atacağın her adımın sağlam olur. Sevdiğin, istediğin her şeyi böyle kollarını açarak kucaklarsın.
    Banucum, gözünaydın ve tşk.ler. Linkler yine çok işimize yarayacak.
    Her ikinizi de kocamaaaan öperiz,
    ç.- s

  8. Şubat 4th, 2009 at 10:31 | #8

    Çok duygulandım izlerken. nedendir bilmem. Büyüdüler inanamıyorum hala. özlüyorum da bebeklik kokularını, masumluklarını.
    Bu arada bu kız çok geziyooo, almam haaa. Biraz otursun evinde aaaaa!!!!

  9. Şubat 7th, 2009 at 10:04 | #9

    Miracık maşallah çok tatlı, begümde 7 aylık henüz geri geri gidiyor ama,ileri gidemediği içinde sinirleniyor.videolarımı bende googlevideo dan alıyorum,sizin videolar çok hoş olmuş ne kullanıyorsunuz acaba?

  10. Şubat 7th, 2009 at 11:05 | #10

    Hepinize çok teşekkürler iyi dilekleriniz için… Biraz daha dengeli adımlar atmaya başlamıştı ki… Bu grip salgınından nasibimizi alınca değil yürümeye emeklemeye bile hali kalmadı Mira’cımın…

    Güneş… Videolar için çok profesyonel bir şey yaptığım söylenemez. Cep telefonum ile çekip, Windows Movie Maker ile düzenliyorum.

  11. Gözde Uysal
    Mart 24th, 2009 at 10:17 | #11

    Merhabalar Banu Hanım,
    Siteniz gerçekten çok güzel ve Çok özgün.. İkinci Bebeğimi bekliyorum ve Adını Sahara Mira olarak düşündüğüm için google da aratırken sitenize rastladım. ;)
    verdiğiniz pratik bilgiler için teşekkürler..
    Ve dediğiniz gibi bazen Gayet sağlıklı bebeklerde 16-17 aylık olunca yuruybiliyor.
    İlk Kızım Aşırı kilolu olduğu için 16-17 arasında yurumeye başlamıştı.. Bunun Yanında Ayaklarınında Bir Hayli ufak olması 16.5 numaraydı. İkinci etkendi Sanırım..

  1. No trackbacks yet.