Home > günce, çocukları düşünen mekanlar > Curcunalı bir doğumgünü partisi…

Curcunalı bir doğumgünü partisi…

Şubat 23rd, 2010 banu Leave a comment Go to comments

Neslihan ile aylar önce karar vermiştik. Zeynep ile Mira’nın doğumgünlerini birlikte kutlayacaktık. Hatta hepbirlikte Zeyno’nun dedesinin minibüsüne doluşup, Kızılcahamam Çamkoru’da kartopu oynamaya gidecektik. Ben hindistancevizli bir kardan adam pastası yapacaktım… sobada kestane kızartacaktık… falan… Ancak kar yerine bol bol yağmur getiren bu kış, kartopu partisi yerine de bize çamur banyosu alternatifini sununca bu plan yattı, kaldı.

Kalabalık da olacağız evlere sığamayacağız, Mira da kendi kendine “iyi ki doğdum” şarkısı çığırta çığirta dolaşıyor, ne yapsak derken, alternatif plan yine Cenk’ten geldi. Eski bir velisinin - dostunun açtığı Curcuna Parti Evi‘nde bir kutlama yapmaya karar verdik. İyi ki de öyle karar vermişiz… Zira parti günü yaklaştıkça gördük ki… kulak ağrısı ile boğuşan Neslihan’da da, yorgunluktan balık gibi bakmaya başlayan bende de o güne çay bile demleyecek enerji kalmayacakmış. Biz iptal mi etsek diye düşünürken, Cenk hastaneden dünyanın sonu gelecekmişcesine “kattiyen olmaz” diye diretince… Cenk’in hastaneden ayağının tozu ile geldiği benim ise - hiç adetim olmayan bir şekilde - misafir gibi hazırlanıp katıldığım… sonuçta… harika olan bir gün geçirdik…

Curcuna, geniş ferah mekanı, cüce boyuna uygun kutlama masası, top havuzu, işini severek yaptığı belli olan ekibi ile 2 yaşındaki çocukların dahi doğumgünü kutlamak için oldukça güzel bir mekan… İki yaş enerjisi, konsantrasyonu, hassasiyeti ve tahamülsüzlüğü yüklenmiş çocuklarımız pek güzel vakit geçirdiler.

Pastadan sonra kimseyi daha fazla yormamak, uzatmamak ve ortalığı dağıtmamak için hediye açma merasiminin büyük kısmını eve sakladık. İyi ki de öyle yapmışız! 2-3 yaş çok çocuklu kutlamalar için fena halde tahsiye olunur. Gerçekçi olmak gerekirse birlikte oynama merfumları tam oturmadan birlikte hediye açalım gibi bir şey de olmuyor. Sonuç çoğunlukla kıskançlık ve gözyaşı ile bitiyor. Mira evde her paketi tek tek keyifle açtı. Hem paket ve içinden çıkanlarla uzun uzun ilgilendi. İşi bitince “hadi kaldır, yeni hediye açalım” dedi. Yeni bir paket getirdi. Bazen bu işten sıkıldı, kalktı, oynadı. Kendi temposu ile 3 gün, 3 gece hediye açtı. “işte son paket bu” dedikten sonra da hiç başka diretmedi. Hala “bunu bana Çınar aldı, bunu Halam aldı, bunu iyi ki doğdu” aldı diye salınıyor ortalarda… Bir de geçen eline geçirdiği bir oyuncağı satın almam için ısrar ederken, “Mira’cım onu bırak, Canberk sana doğumgününde alır” dediğimde, bilmiş bilmiş “tamam o zaman unutma Canberk’e söle” dedikten sonra dudağını bile büzmeden yerine koydu ya… taşları yerine oturdu.

O parti gününün sonunda anladım ki; geçen sene sadece “iyi ki doğurmuşum” ben kutlaması yapmışken bu bir yılda ne çok şey değişmiş… Büyüdükçe bizim aksimize bu kutlamaların tadını çok daha fazla çıkartacaklar… Yine anladım ki; kutlamalar - kısa, sade ve çocukları merkeze alarak planlandığı sürece - çocukların sosyal güvenlerini geliştirme de etkili…

Partiye katılan Ada, Arda, Arda Demir, Çınar, Yiğit, Ela, Nilsu, Emre Alp, Arda ve Karya‘ya… ve bir şekilde katılamayan tüm arkadaşlarına Mira ve Zeyno adına teşekkürler :) onlar olmasaydı bu partiyi yapmanın bir anlamı da olmayacaktı. son teşekkür de - biraz gecikmeli olarak - o en zor haftada uzaklardan gönderdiği paket ile hem Mira’yı hem de beni gülümseten Naile‘ye :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Şubat 25th, 2010 at 01:10 | #1

    İyi ki doğdu Mira’cık:) Tüm aileniz ve dostlarınızla olabildiğiniz nice sağlıklı, mutlu senelere:) 1yaş doğumgünü yazınızdan oldukça faydalanmıştım kendi 1 yaş kutlamamızda. Şimdi sayenizde 2. yaş kutlaması nasıl oluyormuş ınu da gördük:) Seneye ben de sizleri davet edebilirim artık . Biraz zor olsada 2- 3 yaş biraraya gelebiliyormuş nasıl olsa :))

  2. Şubat 25th, 2010 at 03:21 | #2

    Mira’ya mutlu yillar! Size de Mira’yla birlikte nice saglikli ve mutlu seneler :)

  3. Şubat 25th, 2010 at 09:31 | #3

    hmmm bizde gelseymişiz keşke :(

  4. Şubat 25th, 2010 at 11:10 | #4

    Ay, önümüzdeki seneyi nasıl bekleyeceğiz şimdi? Fotoğraflara Selin’le birlikte baktık biraz önce. Suratında kocaman bir gülümseme, o minicik işaret parmağıyla fotoğrafları gösterip, “Aaaa!, Aayy!” deyip deyip durdu. Valla şimdiden çok heveslendim 3. yaş kutlaması için.
    Öperiz,
    ç.-s.

  5. Şubat 25th, 2010 at 12:13 | #5

    her şey çok ince detayına kadar düşünülmüş. çok güzel ve özeldi bence. özellikle de fotoğraflar için çok teşekkürler. seneye bakalım neler olacak diye ben de meraktayım :-)
    sevgiler
    gorki

  6. Şubat 25th, 2010 at 14:42 | #6

    Fotoğraflar çok güzel çıkmış teşekkür ederiz.. Bu zor haftada yine de Mira’ya harika bir dogum gunu yaptınız. Süpersiniz.

  7. Şubat 25th, 2010 at 23:55 | #7

    İyi ki doğdun prenses Mira. Sağlıklı mutlu yaşların olsun. Sevdiklerinle hep beraber ol. Banu fotoğraflar çok güzel. Çocukların hepsi birbirinden güzeller, akıllılar. Allah hepsinin bahtını güzel etsin. Öpüyoruz sizi.

  8. Ayca yildiz
    Şubat 27th, 2010 at 01:03 | #8

    Hersey çok güzeldi. Miraya hiç lafım yok zaten :) tekrar mutlu yıllar. Fotografları merak ediyorum :(

  9. Şubat 28th, 2010 at 23:58 | #9

    miraya nice mutlu yıllar.. pek de şirin olmuş yine, pembe yaprakları ile..
    eski benetton reklamlarını hatırlattı katılımcı fotoları.. birbirinden güzel, masum bakışlar, renkli giysiler.. sevgiler..

  10. Mart 1st, 2010 at 09:32 | #10

    1 saatcik katılmış olsak da, pastaya kalamasak da çok güzel bir mekan ve partiydi Banucum. Senin balık halinle, Neslihan’ın hasta haliyle böyle bir parti yapıldıysa normal koşullarda hazırlanacak partiyi hayal edemiyorum. Miracım da Zeynepcim de harikalardı o gün. İyi ki doğurmuşuz yafuu..

  11. BAHAR KAYIR AYDOS
    Mart 5th, 2010 at 23:50 | #11

    iyiki dogdun miracık

  1. No trackbacks yet.