Home > BEÖ, annesi mira'ya yaptı, kitap, paylaşmalık, yapmalık > Yılsonu aktiviteleri…

Yılsonu aktiviteleri…

Aralık 29th, 2010 banu Leave a comment Go to comments

2010 biterken ne diyeceğimi bilemiyorum. Başlarken çok bir şey beklemiyordum. 2010 iyimiydi mi? Kötü müydü? Sadece tuhaf bir yıl oldu diyeyim :) Artık 2011′i ve bize getireceği oğlumuzu bekliyoruz… - sahi oğlumuz olacağını da yazmamıştım değil mi? kısa zamanda bir hamilelik durum değerlendirmesi yapsam iyi olacak :) - Aralık ayını karla bütünleştiren aklımın bir oyunu mu; bilmiyorum ama kesinlikle krismısıydı/yılsonuydu/yılbaşıydı hiçbir havaya girememiş bulunmaktayım. Neyseki yıl bitmeden aklım başıma geldi… İlk sebebimiz malum; okulundaki yeniyıl ruhunu her fırsatta eve taşıyan ve dün sabah gözünü açar açmaz…
- annnneee noel babanın vediği kırmızı oyuncak baston değil şekermiş… biliyomusun, beni kandırmıştın… ama noel baba yine gelince ben o şekeri yiyebilir miyim?
…diye taaaa geçen krismas Amerika’da ailesi yemek yemekte olan bir noel babanın kendisine verdiği şekeri ve benim yememesi için yaptığım numarayı kafama kakan tatlı cadım Mira’m… İkinci sebebim ise sürpriz oldu… dışarıda parlayan güneşe inat, eve giren büyülü Bir Kar Masalı…

Üç güzel insan; Nurturia’da buluştu, bir hayal kurdu… Biri yazdıBiri çizdiBiri uyguladı… Çocuklarımıza çok keyifli bir yılbaşı hediyesi yaptılar. Ucundan kıyısından biliyorduk ama onca işlerinin güçlerinin arasında böylesi bir çalışma da beklemiyordum.

Pek yakında IPhone için uygulaması da çıkacak, böylece ilk defa IPhone’da Türkçe içerikli bir masal uygulaması olacak…

Kitabı okumak için: BİR KAR MASALI e-kitap
Kitabın fan sayfası için: BİR KAR MASALI Facebook Fan sayfası

Aralık ayında Mira’nın, okulda kar, kış, soğuk, yeniyıl, krismas ruhuna yakışır aktiviteler ile vakit geçirdiği belli oluyordu. Ruhsuzluğumuzdan müzdarip bizim olmadığımız bir akşam Hatice’ye ağacı kurmayı teklif etmiş; kurup, süslemişler. Benim onu şaşırtmam gerekirken, ışıldayan ağaçla o beni şaşırttı :) Peşimi bırakmadı… Yıldızlar kırpalım mı anne? Babaanneme, dayıma, anneanneme, amcama, halama, büyük anneanneme, hebele, hübele hediye yapalım anne? Yılbaşı ağacımıza süs yapalım anne? şeklinde tacizlerine istikrarlı bir şekilde devam etti.

Ben katlamasına yardım ettim, o yıldızları kırptı; camlarımıza kar taneleri kondu… Kozalakları boyadı, üzerlerine pomponlar yapıştırdı; herkese hediye oldular… Amaçsızca biriktirip durduğum tuvalet kağıdı rulolarından da birlikte ağacımıza süs yaptık. Mira sayesinde yılbaşı havası bizim eve de girdi … bir de kurabiye kokusu yakıştı bu havaya… ama onun tarifini de bir sonraki yazıda vereyim bari :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Seda
    Aralık 30th, 2010 at 09:50 | #1

    :))) Cok guldum, ben o baston sekerleri agac susu diye yutturuyorum Sila’ya. Biraz uyandi gecenlerde, “anne yiyicem bunlari” dedi, hayir dedim, agacin susleri, bak toplari yiyor muyuz? :)

    Sana, Mira’ya, iki numaraya, ailene, sevdiklerine guzel bir yil olsun!!

  2. Ocak 4th, 2011 at 12:10 | #2

    Çok teşekkürler :)

  1. No trackbacks yet.