Home > annesi mira'ya yaptı, ilkler > Yedinci ay… Tırtıl Oldu

Yedinci ay… Tırtıl Oldu

Eylül 12th, 2008 banu Leave a comment Go to comments

Artık Mira’cım 7. ayını bitirdi… Aklımda hala bir şeyler var geçmişle ilgili bloga eklemek istediğim. Ekleyeceğim zamanla… Şimdi bu yazı güncel bir haber :)

Miracım 7. ayı şerefine, hareket menzilini genişletti. Artık yuvarlanmak yerine tırtıl gibi ilerliyor. Artık her yere bu şekilde ulaşıyor. Kollar ile çekiyor, popoyu hafif kaldırıp, ayaklar ile itiyor ama göbişi yerinden oynatmıyor. Yukarıdaki resimde görünen, daha yeni, Mira’cım yuvarlansın diye özene bezene yaptığımız yer minderimiz işlevini hemen hemen kaybetti (!)

Yakında küçük bir kaplumbağa olacak mı? Bilemiyorum… Şimdilik bu anın keyfini çıkartıyoruz. Bloglamaya başladığımdan beri vaktin ne kadar hızlı geçtiğini daha bir fazla hissediyorum. Daha bir kaç ay önce kendi elini gördüğünde şaşkınlık içerisinde 1 saat inceleyen bebişimin, araştırmacı ruhunu zaptedebilmek mümkün değil… Zaten zaptetmek isteyen de kim :)

Mira’cımın bu yeni yeteneği ile mevcut aktivitelerimiz geliştirdik ve yeni aktiveler ekledik hayatımıza…

Öncelikle salonumuzdaki orta sehpa yıllarca bir kenara itilip kalmasın dedik, sorunu kökten çözdük, kaldırdık attık. Zaten yeni evlenip, yeni eşyalar ile taşındıktan bir ay sonra evimizi 40 cm su basması sonucu, tadilat gören eşyalarımızla duygusal bağ kurmamamız gerektiğini zorunlu olarak öğrenmiştik. Ayrılması zor olmadı…

İlk yuvarlanmaya başladığında, bir heves aldığımız, hiç ilgisini çekmeyerek bizi hayal kırıklığına uğratan Playskool’un emekleme arkadaşı‘nı ortaya çıkarttık. Bu sefer dikkatini fazlasıyla çekti. Boşyere almadığımıza sevindik… Kolayca seviniyoruz herşeye işte :)

Önce KEO’nun sayfasında gördüğüm, daha sonra babycenter.com‘da da karşılaştığım, mutlaka yapacağım diye aklıma koyduğum, ama aynı gün iki boş pet şişeyi bir türlü araya getirememden dolayı sürekli ertelenen ev yapımı emekleme - yuvarlanma oyuncağı projesini gerçekleştirdim. Mira’cım bayıldı.

Mira’nın pet şişelere olan sevdasından yola çıkarak, babycenter.com‘dan başka bir proje daha gerçekleştirdim. 3te birine kadar su doldurduğum pet şişelere, biraz bulaşık deterjanı, biraz boya ekledim. Tariften farklı olarak içlerine,tıngırdasın diye, biraz da boncuk attım ve ağızlarını sıkı sıkı kapattım.

Artık o göğsümde saatlerce mışıl mışıl uyuduğu günlerin sonu gelmeye başladı… Zaten göğsüme de sığmıyor :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Burcu
    Eylül 25th, 2008 at 13:03 | #1

    Bu aktiviteler çok güzelmiş Banu, bu BabyCenter adlı siteyi de sayende öğrendim, artık ben de takip ederim, çok mersiii…

    Miracık da maşallah cin gibi annesi, biraz hareketli ama anladığım kadarıyla sana da kolaylıklar dilerim, peşinden koşacağımız günler çoook yaklaştı artık emeklemeyle beraber.. :) Sevgiler..

  2. gezicini
    Eylül 25th, 2008 at 15:20 | #2

    oo pek hızlı sizinki canım.. bu arada kaç kilo?
    kolay gelsin annesi…
    sevgiler
    gorki

  3. banu
    Eylül 26th, 2008 at 00:00 | #3

    Burcu, babycenter.com’u hamileliğimden beri takip ediyorum. şiddetle tavsiye ederim :)

    Gezicini, Mira 8400gr - 70cm… 6. ay ile birlikte o kadar hareketlendi ki ben yetişemiyorum.

  4. Ekim 31st, 2008 at 14:30 | #4

    bu arada seri olarak ilk bizde emeklediğini unutmayalım,bizim evde ne varsa bir cok bebek ilkini bizde yaşıyor,mesala refik ilk bizde bira içti!!

  5. Ağustos 22nd, 2010 at 23:53 | #5

    oyuncağa bayıldım
    benim kızımda 4 gün sonra 7.ayını bitirecek, dediğiniz gibi yerlerde sürünüyor. emekleme aşamalrında henüz..
    bir iki ke zilerliyor o kadar
    şişeden yapacağım inşallah ,sağolun
    sevgiler

  1. No trackbacks yet.