Home > ilkler, oyuncak, yapmalık > 1… 2… 3… ve ilk adımlara yardımcı

1… 2… 3… ve ilk adımlara yardımcı

Kasım 22nd, 2008 banu Leave a comment Go to comments

Mira’ya oyuncak seçerken kılı kırk yarıyorum desem yeridir. Önce internetten araştırıyorum. Bir mağazadaysa 40 kere gidip bakıyorum. 40 kere Cenk soruyorum. Bayıltıyorum. Ama içime sinince alıyorum. Buna rağmen şimdiden bir sürü oyuncağı oldu. Artık daha da seçici olmam lazım çünkü büyüdükçe alternatifleri de çoğalıyor. Büyüdüğünde oyuncak dolu bir odada boğulmuş, bunalmış, hiç birinden keyif almayan bir çocuk olmasını istemiyorum.

Her seferinde sadece bir tek oyuncak ile oynamasını sağlıyoruz. Hatta gün içinde de 2 den fazla oyuncak değiştirmiyoruz. İlk oyuncağı yerine kaldırdığımız zaman ikincisini alıyoruz. Montessori methodunu uyguluyoruz yani :) Daha oyuncaklarını yerine kendi kendine kaldıramıyor ama en kısa sürede kendi alıp koyabileceği bir raf sistemi yapacağız odasına… Oyuncağından sıkıldığında ev içinde geziyoruz. Antredeki aynanın önüne bir kilim serdik, orada oturuyor, aynada kendimize bakıyor ve çok eğleniyoruz. Ben işteyken bütün bu keyfi Hatice çıkartıyor. ben de çatlıyorum o ayrı :)

Mira evi sıralaya sıralaya gezmeye başladığından beri basit bir yürüteç arıyordum. Ama o plastik sonradan arabaya dönüşen modellerde bir türlü içime sinmiyordu. Sonunda aradığımı Plan Toys’ta buldum. İçerisinde 24 parça tahta blokda bulunan ahşap bir yürüteç… Yürüteçin arkasındaki vida sıkılarak, gidiş hızı ayarlanabiliyor, böylece parke ve seramik yüzeylerde hızlanıp kaymadan ilerliyebiliyor. Mira’cım yürütecinin kendisinden önce kutusuna çok ilgi gösterdi. Açtıktan sonra ise sanki kırk yıldır kullanıyormuş gibi sürmeye başladı. Henüz manevra yapamıyor. Bosdoslama gidiyor :) Yanlız kullanması için henüz ehliyet vermedik. Gözümüz sürekli üzerinde… Elimiz bir kol mesafesinde…

Plan Toys ahşap oyuncaklarının önce Türkiye’de daha sonra ise Ankara’da satıldığını öğrendiğimde çok memnun oldum. 123 oyuncak Tunalı’da, Kuğulu Park yanında, Dost Kitapevinin bitişiğinde… Ankara’lı arkadaşlara mutlaka uğramalarını öneririm… Ben ahşap evlerine bayıldım. Mira’cım büyünce bir tane alıp kendim oynayacağım galiba :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

Categories: ilkler, oyuncak, yapmalık Tags: , ,
  1. Kasım 22nd, 2008 at 07:49 | #1

    Mira’nın 7 aylık olduğunu öğrenince inan şaşırdım ben daha büyük sanıyordum,sonra resimleri daha dikkatli inceleyince evet ya niye daha büyük diye düşündüm ki dedim.İnsan yaşadıklarını ne çabuk unutuyor.Büyük amcası yani benim amcam Derine ‘dişbuğdayı hediyesi olarak imaginarium’dan böyle itebileceği,onlar koridor kaykayı diyorlar,bir at almıştı inan derin itmekten çok üzerine binmeyi tercih etti,senin aldığın daha basit görünüyor ama çok daha amacına uygun.Güzel seçim yapmışsın.

  2. Kasım 22nd, 2008 at 09:18 | #2

    ilkinderin… Mira artık tam 9.5 aylık… fotoğrafları bazen arşivden aldığım için bizim blog bazen geriden geliyor :)

  3. Kasım 22nd, 2008 at 21:45 | #3

    Ayna bu aylarda çocuklar için çok faydalı. Özellikle kendi başına yemek yemeyi öğretirken aynanın önüne oturtup nasıl yediğini izlemesi onun için müthiş bir tatmin. Çok güzel şeyler yapıyorsun Mira’yla. tebrikler.

  4. Kasım 23rd, 2008 at 01:17 | #4

    Sevgili Banu,
    Benim de epey zamandır üzerinde düşündüğüm fakat Ankara’da ne nerede hala çok iyi bilemediğim için (aslında dışarıya çıkmaya pek vaktim de olmuyor bu aralar) bir türlü halledemediğim bir iş bu. En kısa zamanda gidip söylediğin yerden alacağım. İşimi nasıl kolaylaştırdın bilemezsin. Sağol…Selin emeklemek yerine doğrudan yürümeyi tercih edecek gibi görünüyor. Koltuğa veya yatağının korkuluğuna dayanarak ayakta durmaya ve ayaktayken kendini aynada seyretmeye bayılıyor. Dünyaya biraz daha yukarıdan bakmak enteresan olsa gerek:)

  5. Kasım 24th, 2008 at 12:43 | #5

    aaa bu oyuncak ne kadar faydalı. hem de adresini bile vermişsin. sağolasın! bizimki daha 8.5 aylık sayılır ama ben ondan daha aceleciyim.
    ufaklığa bizimkinden selam var!
    sevgiler
    gorki

  6. Kasım 24th, 2008 at 20:56 | #6

    Şermincim.. teveccühünüz efendim :)

    Limonlu Turta ve Gezicini… Sıralamaya başlamadan almanızı önermem yürüteci… Düşebilir ve bütün hevesi kırılabilir. Aceleci olmamak lazım.

    Bence yürüteçten önce, tutunup ayağa kalkmaya - ayakta durmaya - ayaklarının üzerine basmaya teşvik edici bir oyuncak kullanmak lazım. Aktivite masaları, aktivite küpleri gibi… Ben daha önce bir aktivite küpü aldım, 6 yüzü ile ayrı ayrı oynuyor, çok uzun süre farklı amaçlar için kullanabileceğiz.

  7. Kasım 27th, 2008 at 16:15 | #7

    seker bana mailin gelmemiş:(
    cebni de almamısım
    minnosumu operim cok ozledim bennnnnnnnnn:D

  8. Aralık 2nd, 2008 at 23:33 | #8

    Bizde de Leonardini’nin benzer bir oyuncağı var. Ilgaz onunla epey eğlenmişti evin içinde. Ama ilk adımlar konusunda daha çok işime yarayan daha ucuz bir çözüm oldu. Blog’umda tarifi var, koca bir televizyon kutusunu çarşafla kaplayıp büyük bir puf yapmıştım. Pufu kanepeye bir-iki adım mesafeye koyup üzerine oyuncaklarını diziyorduk. Sonra birkaç parça oyuncağı puftan alıp, kanepeye aktarıyorduk, o da hemen oyuncakların peşinden adım atarak kanepeye ulaşmaya çalışıyordu. O geliştikçe biz de kanepe ile pufun arasını açtık.

  1. No trackbacks yet.