Home > gezi notları, gezmelik, sağlık > Sol şeritten yavaş yavaş gidiyorum

Sol şeritten yavaş yavaş gidiyorum

Ağustos 18th, 2009 banu Leave a comment Go to comments

Kıbrıs’ta bulunduğumuz yerin özeti budur… Sağımızda, solumuzda, önümüzde, arkamızda hep aynı manzara… ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ndeyiz. Üniversite şu anda tatil. İlk iki gün konferans katılımcısı da olmayınca koca kampüste inler ve cinler ile top oynadık. Pek ıssızdık…

Mira her zaman ki gibi son derece keyifli bir yolculuk yaptı. Yol boyunca çok sevimli ve müthiş uyumluydu. Havaalanına indiğimizde, yat limanında hemen tamamlamamız gereken işler için tepemize kadar dolu arabamızla Girne’ye doğru yola çıkmak durumunda kaldık. Tabi onun bize gösterdiği uyumu, biz ona göstermeyince ve gece geç kalıp Mira’cımın doğal sınırlarını zorlayınca, Güzelyurt’ta doğru yola çıkarken “annem, annem” diye parçalı bulutlu ama toplamda 12 dakika süren bir ağlama krizine girdi. - ki hayatımın en uzun 12 dakikasıydı. - Kenara çekip biraz sakinleştirip yola devam etmeye çalıştım ama bıraktığım anda yeniden katılarak ağladı. Arabada benden başka şöför, yolda da taksi olmayınca dura kalka yavaş yavaş yola devam etmek zorunda kaldım. En nihayetinde kuzum baygın düştü uyudu… Öyle ki ne indiğimizde, ne pijamalarını giydirirken, ne de yatağa koyduğumuzda gözünü bile açmadı. Sadece gece boyu pırtladı durdu.

Ertesi gün Cenk’in ülseratif kolit belası depara kalkınca, baba kız yanlız kalacağı günler için güç toplasın diye onu biraz kızağa aldık. Nasıl olsa hazırlık günüdür dedik. Ufak defek işlerimizi de Mira ile yaptık. Sonraki günlerde aradaki bir kaç saatlik kaçamaklar da, nereye gideceğimizi bilmeden, bir de benim keçi inatım ve muhteşem nevigasyon yeteneğim sayesinde, biraz kaybolduk. Kaybolma hikayelerini dönünce yazarım.

Bu arada, ilk defa sağdan direksiyonlu bir araba kullanıyorum. Yavaş yavaş gidiyorum. Kontrollü, dikkatli ve bilinçli olarak yapmam gerektiğini düşündüğüm herşeyin tersini yapıyorum :)

bunlara da göz atabilirsiniz…

  1. Ağustos 18th, 2009 at 23:24 | #1

    Banucuğum,
    Dikkatli gözlerin ve iyi şoförlüğünle bunu da kıvıracağına eminim. Bu arada ufak tefek işler derken Mira’yı da turizm işine bayağı alıştırdığını farkettim:) Cenk’e çok geçmiş olsun diyorum. Umarım tadınızı kaçıracak boyutlara gelmez. Wobenzym işe yarıyor mu?
    Üçünüzü de çoook öperiz,
    ç.-s.-t.

  2. Ağustos 19th, 2009 at 20:42 | #2

    ters trafikte ben çok kayboldum…. bir türlü alışamadım..
    ama sen çok iyi görünüyorsun…

  3. Ağustos 20th, 2009 at 05:38 | #3

    hahaha ..Basliga bayildimmm , cok basarili

  4. Ağustos 20th, 2009 at 13:19 | #4

    Mira keyifli ve uyumluysa trafik ters akmış çok ta önemli değildir :) iyi yolculuklar.
    Sevgiler.

  5. Ağustos 21st, 2009 at 22:17 | #5

    Banu inşallah bol eglenceli olur bu seyehat senin ve ailen için.bende sağ tarafta kullanamazmışım gibi geliyor ama iş başa düşünce yapıyor insan

  6. Ağustos 25th, 2009 at 09:03 | #6

    GÜZEL BİR SEYAHAT OLDUN SİZLER İÇİN.SAĞ TARAFTA KULLANMAK;SAHİP OLDUĞUM HARİKA YÖN DUYGUMU SAĞLAMLAŞTIRIRIDI HERHALDE????? :)))

  7. Ağustos 26th, 2009 at 07:27 | #7

    @limonluturta
    Çiğdem’cim, çekirdekten yetişiyor :) ileride ne meslek seçer bilmiyorum ama alaylı bir turizmci olacağı kesin :)

  8. Ağustos 26th, 2009 at 07:37 | #8

    @esra
    Esra’cım hatırlıyorum senin gidişlerini :) tahminimden kolay oldu ha bir de şu kaybolmalarım olmasaydı :)

  9. Ağustos 26th, 2009 at 09:07 | #9

    Yeliz, Güneş, Sinem, Dijle, teşekkür ederim :) Yine kaçamak yapacak vakit bulduk en azından…

  1. No trackbacks yet.